Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar rond de projectoproep 'Over Drempels'

De drempels voor vrije tijd voor kinderen en jongeren in de jeugdhulp verkleinen, dat is het doel van deze nieuwe projectoproep van de ministers van Jeugd en Welzijn. Daarvoor wordt er 300.000 euro uitgetrokken waarmee projecten worden gesteund die een brug slaan tussen het jeugdwerk en de jeugdhulp. Op woensdag 26 januari lichten we de projectoproep toe tijdens een webinar.

Wat

De oproep kadert in het Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan (JKP) en bouwt verder op initiatieven zoals ‘Maak Tijd Vrij’ (2019), dat uitgevoerd werd door De Ambrassade en het vervolgtraject ‘Maak Samen Tijd Vrij’ (2021) dat werd uitgevoerd door Bataljong en De Ambrassade.  Met de projectoproep willen we samenwerkingsverbanden van lokale en regionale actoren opzetten. De bedoeling is om nieuwe initiatieven op te zetten of reeds bestaande goede praktijken verder te verdiepen om zo het recht op vrije tijd voor kinderen en jongeren in de jeugdhulp tussen 0 en 25 jaar te versterken.

Waar en wanneer

  • Woensdag 26 januari van 10 u. tot 11 u.
  • Online via Teams. De dag voor het webinar krijg je een deelnamelink toegestuurd. We nemen het webinar ook op. Zo kun je de presentatie achteraf herbekijken of delen met je collega's.

Programma

10 u. Toelichting projectoproep 'Over Drempels'
10.10 u. Website en Toolbox 'Maak samen tijd vrij'
10.40 u. Vragenronde

Schrijf je in

Wil je deelnemen aan het webinar? Schrijf je dan in voor 25 januari 2022.

Meer info

  • In de projectoproep vind je alle info over het doel van deze oproep, aan welke voorwaarden je moet voldoen, welke initiatieven in aanmerking komen en hoe en wanneer je een project kunt indienen.
  • Overtuigd, maar geen idee hoe te starten? Surf dan als de bliksem naar de website van ‘Maak Samen Tijd Vrij’ en ontdek de toolbox.  Met de toolbox kun je van A tot Z een traject doorlopen of gericht een methodiek kiezen die past bij jouw noden. Je vindt er een aantal schakels terug die essentieel zijn om een project te doen slagen, maar die volgens de eigen context gepland en vormgegeven kunnen worden.

Vragen

Met vragen kan je per e-mail terecht bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media:

Of het Agentschap Opgroeien: