Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar ‘Veldtekening cultuureducatie in de vrije tijd'

Op 21 september stellen het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de onderzoekers van het HIVA - Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (KU Leuven) het onderzoeksrapport ‘Cultuureducatie in de vrije tijd. Een tweede veldtekening’ voor.

Wat

De onderzoekers gingen na welke gesubsidieerde cultuur-,  jeugd- en mediaorganisaties aan cultuureducatie doen en wat hun beleid en visie hierop is. Naast een beschrijvende analyse bevat de studie ook een evaluatieve sterkte-zwakteanalyse van het cultuureducatieve veld, een analyse van het overheidsbeleid rond cultuureducatie en aanbevelingen voor beleid en onderzoek.

Deze studie is een actualisering van de eerste veldtekening cultuureducatie die in 2011 werd voorgesteld. Na één decennium volgt dus een nieuwe stand van zaken van het cultuureducatieve veld, waarin de cijfers en tendensen van toen en nu worden vergeleken en nieuwe evoluties worden opgespoord.

De onderzoeksresultaten worden toegelicht via een webinar, met mogelijkheid tot reactie via de chatruimte. We nemen het webinar ook op. Zo kun je de presentatie achteraf herbekijken of delen met je collega’s.  

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor professionals, beleidsmakers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de cultuureducatieve praktijk en beleid.

Wanneer

Dinsdag 21 september van 10 u. tot 11.30 u.

Waar

Online via Teams. Enkele dagen voor het webinar krijg je een deelnamelink toegestuurd.

Meer info

Lees het onderzoeksrapport.

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je toch nog inschrijven? Contacteer dan Lore De Proost.