Overslaan en naar de inhoud gaan

Online folder 'Match je werking met het onderwijs'

Hoe werk je als cultuurorganisatie soepel samen met scholen? Dan weet je best in welke context leerkrachten werken. Informatie en tips daarover vind je voortaan in de online folder ‘Match je werking met het onderwijs’.

Cultuurorganisaties werken graag samen met scholen. Zo bereiken ze kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. Beide sectoren proberen tot een goed resultaat te komen maar niet altijd volgens dezelfde weg. Daardoor kunnen ze veel van elkaar leren. Die eigenheid maakt samenwerken evenwel niet vanzelfsprekend.

Via een mini-gebruikersonderzoek op het communicatieplatform Cultuur-Onderwijs cultuurkuur.be detecteerde de cel cultuureducatie van het Departement CJM met medewerking van publiq en CANON Cultuurcel  een aantal drempels en onduidelijkheden.

In de folder ‘Match je werking met het onderwijs’ zie je hoe je best omgaat met die drempels. Het geheel wordt in een bredere context geplaatst in een gesprek met Gerhard Jäger van Art Basics for Children. Voor wie met een school een mogelijke samenwerking voor een langer traject wil afspreken is er de handige ‘aanvinklijst’ met vragen.

Eén onderwerp komt er niet in ter sprake: de financiering van cultuureducatieve projecten in het onderwijs. Voor meer info over subsidies op Vlaams niveau kan je terecht bij de subsidiewijzer op deze site (tip: zoek op gesubsidieerd onderwerp, bv. theater, circus…) en op cultuurkuur.be.

Voor wie nog meer wil lezen: Lasso het Brusselse platform voor cultuureducatie maakte in 2016 de folder ‘Kunstenaars en de klas’.

Download de online folder

Match je werking met het onderwijs