Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie COVID-19 Informatie COVID-19

Informatie COVID-19

LET OP VOOR PHIS­HING!

Er circuleren valse phishingberichten over coronapremies, zogezegd in naam van de Vlaamse of federale overheid.

Lees er meer over

Op deze pagina bundelen we de belangrijkste gevolgen van de coronacrisis voor de cultuur- , jeugd- en mediasector en de specifieke maatregelen of initiatieven vanuit het departement. We passen de pagina aan telkens er nieuwe maatregelen zijn naar aanleiding van het afbouwplan van de Nationale Veiligheidsraad. 

Specifieke informatie voor de cultuur-, jeugd- en mediasector

Naargelang de crisissituatie en de coronacijfers veranderen de maatregelen. In het document met veelgestelde vragen onder 'Vragen en maatregelen cultuur en media' lees je wat dit betekent voor de cultuur- en mediasector. We actualiseren dit document regelmatig. Voor de cultuursector werd een basisprotocol opgesteld, dat moet gevolgd worden wanneer je een activiteit organiseert.

Ook voor de jeugdsector is er sinds februari 2021 een basisprotocol dat je moet volgen wanneer je een activiteit organiseert.

Op 2 juni 2020 maakte de Vlaamse Regering de beslissingen over extra steunmaatregelen, waaronder het noodfonds, bekend. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media stond in voor de verdeling van de financiële steun. Je leest er meer over op deze website.

Bereikbaarheid medewerkers Departement Cultuur, Jeugd en Media

De medewerkers van het Departement CJM werken maximaal van thuis uit, maar zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar. Je vindt hun contactgegevens op de thematische pagina's. 

Daarnaast kan je het departement bereiken op het algemene telefoonnummer en e-mailadres: