Overslaan en naar de inhoud gaan
Vlaanderen Helpt Vlaanderen Helpt

Vlaanderen Helpt

Gratis verzekering voor vrijwilligers die zich engageren voor ‘Vlaanderen Helpt’ tijdens coronacrisis

De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis. Dit om de vele helpende handen extra te beschermen.

Tot nu toe konden alleen verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Dit wordt nu ook tijdelijk mogelijk voor vrijwilligers die zich engageren voor ‘Vlaanderen Helpt’. Ook zij kunnen een aanvraag doen via het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk om zich te laten verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens het vrijwilligerswerk.

Het is belangrijk dat ook vrijwilligers zich houden aan de richtlijnen van de overheid in het kader van de coronacrisis. Hou dus voldoende afstand van elkaar, was je handen consequent, organiseer zelf geen kinderopvang en vrijwillig niet als je ziek bent of een vermoeden hebt dat je ziek wordt. De vrijwilligerswet blijft bovendien onverminderd van toepassing: organisaties die met vrijwilligers werken, blijven dus in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk om hun (nieuwe) vrijwilligers te verzekeren.

#VlaanderenHelpt