Overslaan en naar de inhoud gaan
Vragen en maatregelen JEUGD Vragen en maatregelen JEUGD

Vragen en maatregelen JEUGD

Basisprotocol voor de jeugdsector

Het basisprotocol voor de jeugdsector biedt een overzicht van de richtlijnen binnen het bevoegdheidsdomein Jeugd. Het protocol heeft een dynamische invulling gekregen die de neergaande of opwaartse kracht van de pandemie volgt. 
 

Richtlijnen vanaf 1 september 2021

Het overlegcomité van 20 augustus 2021 heeft beslist dat er vanaf 1 september geen beperkingen meer gelden op georganiseerde activiteiten.

Via het Departement Cultuur, Jeugd en Media, De Ambrassade en koepelorganisaties worden verenigingen en lokale afdelingen geïnformeerd over de geldende maatregelen. Dat gebeurt via de website van De Ambrassade.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gevolgen van deze crisis voor de indiening van je subsidiedossier of verslaggeving? Wat als je project of werking aangepast of geannuleerd wordt? Wat als je kadervormingscursussen niet kunnen doorgaan? Wat als de reservaties in je jeugdverblijfcentrum of hostel geannuleerd worden?

Check de veelgestelde vragen en antwoorden in de rubrieken hieronder.

Sectorspecifieke vragen

Jeugdorganisaties kunnen met sectorspecifieke vragen terecht bij hun steunpunt of belangenbehartiger. Ook onze jeugdcentra De Hoge Rielen, Destelheide en Hanenbos nemen noodgedwongen enkele maatregelen.

Belastingvermindering blijft gelden voor wie geen inschrijvingsgeld terugvraagt

Omdat veel jeugdorganisaties in financiële problemen kunnen komen door de afgelasting van hun activiteiten, roept de minister van Jeugd op om zoveel mogelijk solidariteit te tonen met jeugdorganisaties en het inschrijvingsgeld, indien mogelijk, niet terug te vragen.

Deze vorm van solidariteit wordt nu ook fiscaal ondersteund. Wie het inschrijvingsgeld niet terugvraagt, kan nog steeds rekenen op een belastingvermindering voor kinderopvangkosten.

Bereikbaarheid medewerkers Departement Cultuur, Jeugd en Media

De medewerkers van het Departement CJM werken maximaal van thuis uit, maar zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar. Je vindt hun contactgegevens op de thematische pagina's. 

Daarnaast kan je het departement bereiken op het algemene telefoonnummer en e-mailadres: