Overslaan en naar de inhoud gaan
Investeringssubsidies culturele infrastructuur Investeringssubsidies culturele infrastructuur

Investeringssubsidies culturele infrastructuur

Organisaties in het bezit van infrastructuren met een uitzonderlijke omvang en werking kunnen een projectaanvraag “grote culturele infrastructuur” indienen.

Andere organisaties met eigen infrastructuur kunnen in aanmerking komen voor één of meerdere van de thematische subsidies die vastgelegd werden als “sectorale prioriteiten” door de minister van Cultuur.

Deze handleiding voor begunstigden van investeringssubsidies (pdf) is een leidraad bij de te volgen procedure na goedkeuring van de investeringssubsidies en geeft een overzicht van de documenten die in de verschillende uitvoeringsfases ter goedkeuring moeten worden voorgelegd.

In deze handleiding wordt verder verwezen naar een template voor een cumulatieve opvolgingstabel (xls) die een totaaloverzicht geeft van aangevraagde werken tot uitgevoerde werken met hun respectievelijke kosten. In elke fase wordt deze tabel geactualiseerd en mee verstuurd naar FoCI. Het gebruikt van deze tabel is niet verplicht maar zal wel zorgen een snellere verwerking van de dossiers.

Voor investeringssubsidies voor de overgedragen provinciale gebouwen aan lokale besturen geldt deze handleiding.

Infovoormiddag 3 februari 2020

Op 3 februari 2020 organiseerde het FoCI een infovoormiddag over de investeringssubsidies voor culturele infrastructuur met bovenlokaal belang, de sectorale prioriteiten en de energielening cultuur en jeugd.

Download de presentatie (pdf)