Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

13 projecten stimuleren samenwerking tussen Franse en Vlaamse Gemeenschap

Tijdens de zesde editie van de projectoproep in het kader van het cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Franse en de Vlaamse Gemeenschap werden 13 projecten geselecteerd.

De oproep werd gelanceerd om de samenwerking tussen de twee gemeenschappen te stimuleren, verspreiding van culturele projecten aan te moedigen en publieksdeelname in beide gemeenschappen te bevorderen. Tijdens deze editie dienden 96 actoren uit de twee gemeenschappen samen 48 projecten in voor zeer diverse domeinen: muziek, beeldende kunsten, film, dans, digitale kunsten, lokale culturele actie, talen, erfgoed ...

13 projecten ontvangen steun voor een totaalbedrag van 200.000 euro. De projecten werden geëvalueerd op onder meer kwaliteit, innovatief karakter en de aandacht die werd besteed aan de verspreiding van het project. Bij de definitieve selectie werd rekening gehouden met een zo breed mogelijke geografische en sectorale spreiding van de projecten.  

De ministers van Cultuur van de twee gemeenschappen danken de jury en alle kandidaten die een dossier hebben ingediend. De lancering van de volgende oproep is gepland voor eind 2021-begin 2022, voor projecten die zullen plaatsvinden tijdens het seizoen 2022-2023.

Meer info

Wil je meer weten over het cultureel samenwerkingsakkoord of over de projectoproep? Lees er meer over op onze website.