Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

13 vrijwilligerswerkingen ontvangen projectsubsidies voor aanbod voor jeugd met handicap

De minister van Jeugd heeft beslist om aan dertien vrijwilligerswerkingen projectsubsidies toe te kennen om een bovenlokaal jeugdwerkaanbod voor kinderen en jongeren met een handicap te organiseren tijdens de schoolvakanties of tijdens het schooljaar.

Doel van de subsidies

De projectsubsidies worden toegekend ter ondersteuning van extra werkingskosten die voortvloeien uit een structurele werking. Deze extra kosten kunnen ontstaan omdat de werking bijvoorbeeld een nieuw aanbod ontwikkelt, omdat de werking speciaal spel– of verblijfsmateriaal moet voorzien of omdat de werking speciale accommodatie moet voorzien.

Toegekende projectsubsidies

Er werden in totaal 17 dossiers ingediend, die allemaal ontvankelijk werden verklaard. Dertien aanvragers ontvangen een projectsubsidie voor een totaalbedrag van 35.241,81 euro. De meeste organisaties zullen het geld gebruiken voor de aankoop van materiaal (bv. snoezelmateriaal of de inrichting van een pipowagen). Andere vrijwilligerswerkingen zullen vormingen volgen of activiteiten organiseren.

In de meeste dossiers was er opvallend veel aandacht voor inclusie. De doelgroep kinderen en jongeren met een handicap omvat namelijk verschillende vormen van fysieke en mentale handicaps.

Download het overzicht van toegekende projectsubsidies

Vrijwilligersorganisaties met jeugd met een handicap

De eerstvolgende indiendatum voor deze subsidielijn is 1 februari 2022.

Meer info en voorwaarden