Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

3,8 miljoen euro voor veerkrachtprojecten bij jongeren

De minister van Jeugd kent 3.801.794 euro projectsubsidies toe aan netwerken die een innovatief en laagdrempelig vrijetijdsaanbod uitbouwen voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties. Zo speelt hij in op de vraag van kinderen, jongeren, organisaties en experten naar meer (mentale) ruimte, ontspanning en vrijetijdsbesteding op maat van die doelgroep. Meer specifiek worden nu 29 lokale en bovenlokale netwerken ondersteund. De projecten lopen van 1 september 2021 tot ten laatste 31 augustus 2023.

Experimenteel project

De projectoproep paste binnen het relanceplan Vlaamse Veerkracht van de Vlaamse Regering en bouwde ook verder op de geleerde lessen uit 'Generatie Veerkracht', het actieplan voor kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties in coronatijden. De projectoproep speelde daarnaast in op twee prioriteiten binnen het Vlaams Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan: ‘Vrijetijdsbesteding voor allen’ en 'Welbevinden en positieve identiteitsontwikkeling'. Tegelijkertijd haakte de oproep in op de strategische doelstelling 'De Vlaamse overheid zet gerichte acties op tegen kinderarmoede' van het Vlaams Actieplan Armoedebestrijding.

Binnen deze projectoproep werden er 83 aanvragen ingediend. In september gaan er uiteindelijk 29 projecten van start. De projecten lopen tot 31 augustus 2023.

​​​​​​​Meer info