Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

648.000 euro voor inhaalbeweging digitale collectiedata

De minister van Cultuur kent in totaal 648.000 euro toe aan elf cultureel-erfgoedprojecten voor de registratie van digitale collectiedata. De ondersteuning van deze inhaalbeweging geeft de cultureel-erfgoedsector de mogelijkheid om gericht achterstanden weg te werken op het vlak van collectieregistratie, maar ook om digitale collectiedata in te zetten als open data, ze zichtbaar en bruikbaar te maken en om de visievorming rond dit thema bij cultureel-erfgoedorganisaties te versterken.

De vernieuwende impulsen rond open data en visievorming op vlak van digitalisering die in deze projecten aan bod komen,  kunnen bovendien inspirerend zijn voor andere cultureel-erfgoedorganisaties.

De projecten zullen lopen in 2021, 2022 en 2023. De aanvragers kunnen in die periode rekenen op specifieke begeleiding van meemoo, het Vlaams instituut voor het archief. Ook bij de voorbereidingen van de aanvraagdossiers was deze ondersteuning al voorzien.

> Download het overzicht van toegekende subsidies.

Collegagroep ‘Digitale Collectieregistratie’

De projecten sluiten bovendien aan bij de collegagroep ‘Digitale Collectieregistratie’ waar de organisaties tijdens de loop van hun projecten samenkomen. De collegagroep blijft ook openstaan voor andere geïnteresseerde organisaties. Deze groep waakt over de duurzaamheid van de resultaten van de projecten. Ze is ook een forum om de vorderingen in de projecten te presenteren, feedback te geven en zichtbaarheid van de data te bevorderen.

Voor meer informatie over de collegagroep kan je bij FARO terecht.