Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Adviescommissie Cultureel Erfgoed actualiseert beleidsadvies

Naar aanleiding van de beoordelingsronde regionale dienstverlenende rollen 2021-2026 actualiseerde de Adviescommissie Cultureel Erfgoed haar beleidsadvies uit 2019. Het beleidsadvies formuleert prioritaire aanbevelingen, onderbouwd door een uitgebreide sectoranalyse.

De adviescommissie stelde het oorspronkelijke beleidsadvies op met de voorzitters en ondervoorzitters van de beoordelingscommissies uit de grote cultureel-erfgoedronde 2019-2023. De actualisering gebeurde samen met de voorzitter en ondervoorzitter van de beoordelingscommissie regionale dienstverlenende rollen. Door het verschil in beleidsperiode van de regionale dienstverlenende rollen (de ‘cultureel-erfgoedconvenants’) vond de beoordeling van deze aanvragen plaats in de loop van 2020.

Visienota Cultureel Erfgoed

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media neemt de bevindingen van de actualisering, net als de oorspronkelijke bevindingen van het beleidsadvies, mee in het traject ter voorbereiding van de visienota Cultureel Erfgoed. De minister van Cultuur presenteert zijn visienota op 1 april 2021 aan het Vlaams Parlement.