Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Alle datarapporten van de lokale vrijetijdsmonitor zijn nu beschikbaar!

De lokale vrijetijdsmonitor ondersteunt de Vlaamse steden en gemeenten met  gegevens over vrije tijd. Om de drie jaar verzamelt de lokale vrijetijdsmonitor unieke gegevens bij diverse authentieke bronnen. Maar de steden en gemeenten leveren ook zelf data aan. In 2022 stuurde de lokale vrijetijdsmonitor een bevraging uit naar alle lokale vrijetijdsdiensten in Vlaanderen. Sindsdien werd er achter de schermen hard gewerkt om al die data te verwerken. Nu zijn alle datarapporten beschikbaar.

Spelende kinderen

Hoe sterk staat jouw gemeente in de ondersteuning van het lokale verenigingsleven? Waar en in welke werkingen besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd? Of hoe ziet de instroom van bezoekers van binnen en buiten de gemeente eruit aan de bibliotheken en de cultuurhuizen? Dat zijn maar enkele van de vele vragen waarmee je bij de lokale vrijetijdsmonitor terecht kan.

De resultaten zijn opgesplitst in 8 thema's. Op de overzichtspagina's vind je per thema de gebruikte indicatoren terug. De interactieve rapporten worden gepubliceerd op een dashboard met inhoudelijk een of meerdere grafieken waar, op enkele uitzonderingen na, een benchmark tussen de gemeenten en twee referentiejaren mogelijk is. Je vindt alle datarapporten terug op vlaanderen.be/vrijetijdsmonitor.

Webinar over de datarapporten op 7 december

Werk je op de cultuur-, jeugd-, sport- of vrijetijdsdienst van een Vlaamse stad of gemeente? Dan kan de lokale vrijetijdsmonitor jou helpen om het lokale vrijetijdsbeleid te analyseren. Op donderdag 7 december organiseren we een webinar over hoe je aan de slag kunt met onze datarapporten, bijvoorbeeld voor de opmaak van de omgevingsanalyse of meerjarenplan van jouw gemeente of stad.

Meer info en inschrijven