Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Bart Temmerman wordt nieuwe secretaris-generaal Departement Cultuur, Jeugd en Media

De Vlaamse Regering heeft vandaag de aanstelling van Bart Temmerman tot secretaris-generaal van het Departement Cultuur, Jeugd en Media goedgekeurd. Hij is als beste kandidaat uit de onafhankelijke selectieproeven gekomen. Momenteel is Temmerman algemeen directeur bij publiq. Op 1 juli volgt hij onze huidige secretaris-generaal Luc Delrue op, die de functie sinds februari 2016 uitoefent.

Bart Temmerman

Temmerman heeft verschillende belangrijke verwezenlijkingen in de culturele wereld op zijn palmares staan. Sinds 2009 staat hij aan het hoofd van publiq als algemeen directeur en dagelijks bestuurder. Hij zorgde ervoor dat het toenmalige kenniscentrum CultuurNet vzw transformeerde in publiq vzw, een digitaal cultureel marketing dienstenplatform. Verder stond hij in voor de introductie van UiTPAS als collectieve culturele getrouwheidskaart en de opstart van de museumpas in samenwerking met de museale sector. 

Daarvoor deed Bart Temmerman ervaring op in de filmsector als finance manager bij Marmont Film Production. In 2003 ontwikkelde hij er een specifieke taxshelterpropositie, waardoor Marmont de eerste Belgische speler in taxshelterfinanciering werd. Hij bekleedt ook talrijke bestuurdersfuncties bij culturele organisaties, zoals Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Cultuurkrediet (Hefboom) en Amaj (Jeugd en Muziek Antwerpen) van 2016-2019.

Verder werkte Temmerman nog bij Nokia en Proximus GroupHij behaalde in 1996 het diploma van handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel - Solvay en in 2008 een International MBA aan de Vlerick Management School.