Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Cultuursector ontvangt eenmalige tussenkomst in energiekosten

Culturele organisaties die een werkingssubsidie van de Vlaamse Gemeenschap ontvangen, zullen dit jaar een eenmalige tussenkomst voor hun energiekosten krijgen. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist. Ze hoopt zo de impact van de gestegen energiekosten op de werkingsmiddelen van de organisaties te verkleinen.

Enkel privaatrechtelijke rechtspersonen die minstens in 2022 én 2023 een werkingssubsidie ontvangen, komen in aanmerking voor de tegemoetkoming. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media brengt die organisaties binnenkort op de hoogte via e-mail.

Deze gedeeltelijke tussenkomst in de energiekosten is een bijkomende inspanning vanuit de Vlaamse Gemeenschap naar de cultuurorganisaties, in een economisch moeilijkere periode.

Energielening

Impact energiekosten op werking

Bij het verdelen van de middelen wordt rekening gehouden met de verhouding van de energiekost ten opzichte van alle kosten voor 2022. De regering wil de middelen in de eerste plaats inzetten voor organisaties waar de gestegen energiekosten zwaar doorwegen op de werking.

De komende maanden moeten de organisaties hun afrekeningsdossier voor het werkjaar 2022 indienen. Zij zullen de energiekosten apart moeten opnemen en toelichten. Verder moeten ze de bewijsstukken voor deze kosten ter beschikking houden voor controle.

Als de rapportage over deze kosten niet correct verloopt, zal de organisatie deze eenmalige tussenkomst niet ontvangen.

MEER INFO OF HULP NODIG?

Inhoudelijke vragen | Vragen over een lopend dossier in KIOSK | Technische vragen over KIOSK

Gebruik het contactformulier