Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Flanders Game Hub geeft boost aan Vlaamse game-industrie

HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een ‘Flanders Game Hub’. Het doel is om meer gamebedrijven succesvol te laten starten en groeien in Vlaanderen. De Vlaamse ministers van Media en van Innovatie voorzien een budget van 2 miljoen euro voor de realisatie van de Flanders Game Hub.

De Vlaamse gamesector wordt, ondanks zijn sterke reputatie, geconfronteerd met een grote brain drain. De grootste talenten trekken vaak naar het buitenland om aan de slag te gaan in grote gamestudio’s. De voorbije jaren werden wel al stappen gezet om publiek en privékapitaal voor de sector vrij te maken. Toch kiezen nog te weinig afgestudeerden voor de ontwikkeling van game- en XR-applicaties in eigen land.

zaal met computers

De krachten bundelen voor een bloeiende industrie

HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios slaan nu de handen in elkaar om gamebedrijven in Vlaanderen succesvol te laten starten en te helpen groeien. Het uiteindelijke doel is een structurele groei en verduurzaming van de Vlaamse game-industrie.

De Flanders Game Hub moet:

  • de drijvende kracht worden van een sterke en economisch bloeiende game- en XR-industrie in Vlaanderen;
  • bruggen bouwen tussen talent, bedrijven, experts, investeerders en partners;
  • bedrijfsontwikkeling ondersteunen via een incubator- en acceleratorprogramma;
  • het kloppend hart van de Vlaamse game community worden via events over heel Vlaanderen.

Relanceproject van 2 miljoen euro

Voor de realisatie van de Flanders Game Hub voorziet de Vlaamse overheid een budget van 2 miljoen euro over een looptijd van 4 jaar. Het project kadert in het relanceplan Vlaamse Veerkracht en wordt in het voorjaar van 2023 voorgesteld.