Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Gloednieuw slaapblok in vormingscentrum Destelheide

De Vlaamse minister van Jeugd opende deze zomer een nieuw slaapblok in vormingscentrum Destelheide. Het blok telt 25 kamers met eigen sanitair en er kunnen 82 gasten overnachten. Met de opening van het nieuwe gebouw is een eerste stap gezet in de totale vernieuwing van de site.

nieuw slaapblok Destelheide - buitenkant

 

Destelheide kent een lange geschiedenis. Jongeren uit heel Vlaanderen volgen er sinds eind jaren '60 cursussen of gaan er op schoolvakantie. Na decennia zijn de gebouwen wat uitgeleefd en verouderd. In 2011 startte de Vlaamse overheid met de opmaak van een masterplan voor de site.

Met het nieuwe slaapblok kan de Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme (ADJ) meer en kwalitatievere overnachtingen aanbieden. Zo slaagt Destelheide nog beter in zijn missie: een inspirerende omgeving bieden voor kunstzinnige en creatieve activiteiten voor en door jongeren.

Het nieuwe gebouw is de eerste stap in de uitvoering van het masterplan voor de renovatie van de site. Er komt nog een nieuw paviljoen en ook de bestaande slaapblokken worden gerenoveerd. Daarna zouden alle slaapkamers van Destelheide aan alle normen moeten voldoen.

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media is de opdrachtgever van het bouwproject en werkte daarvoor samen met Het Facilitair Bedrijf.