Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Herbeleef de Dag van de Cultuureducatie ‘Erfgoed’

Dit jaar focuste de Dag van de Cultuureducatie op het thema erfgoed. Herbeleef de dag opnieuw: bekijk de presentaties en sessies op cultuurkuur.be en maak gebruik van interessante educatieve pakketten rond erfgoed.

We vestigen in het bijzonder de aandacht op:

  • De publicatie ‘Erfgoed is' met reflecties over de betekenis van erfgoed voor het onderwijs en de samenleving.
  • Het digitale lessenpakket ‘My past future’ voor jongeren in de leeftijdscategorie van de tweede en derde graad secundair onderwijs. Het pakket omvat vijf activiteiten die jongeren een kijk geven op erfgoed.
  • De digitale scheurkalender ‘Erfgoed: steengoed!’ (wachtwoord: steengoed), bedoeld als cultuursnack voor leerkrachten, educatieve medewerkers en kinderen in de leeftijdscategorie van het lager onderwijs. Fijn detail: aan deze scheurkalender werkten tal van erfgoedcellen mee.
  • De nieuwe site Erfgoedwijs van KlasCement. Leerkrachten en educatieve medewerkers die erfgoed willen inzetten binnen of buiten de schoolmuren kunnen er gratis lesmateriaal en -inspiratie delen.
Dag van de cultuureducatie 2021

Het verslag lijkt op het eerste gezicht beperkt, maar vergis je niet. Je kunt het online prikbord (of padlet) vergroten door op het plusteken rechts onderaan te klikken. Scroll in iedere kolom van boven naar onder en van links naar rechts en dompel je op die manier (weer) helemaal onder in de Dag van de Cultuureducatie. 

Wacht niet te lang. De opnames zijn beperkt beschikbaar. Je kunt ze bekijken tot en met 14 mei 2021.