Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Laat je visie horen: nieuw Europees 3D-platform voor jongeren

Als centraal onderdeel van het Europese Jaar van de Jeugd lanceert de Europese Commissie het 3D-platform 'Laat je visie horen'. Het is een interactief podium waar jonge Europeanen hun eigen en unieke stem kunnen laten horen. Letterlijk.

Doel van 'Laat je visie horen' is om jonge Europeanen, ongeacht hun achtergrond en herkomst, de ruimte te geven om hun eigen visie op de toekomst uit te spreken. Dat kan gaan van werkgelegenheid, integratie, vrede en veiligheid, tot klimaatverandering, onderwijs, geestelijke gezondheid en nog veel meer.

Jongeren leggen handen op elkaar

Hoe werkt het platform

'Laat je visie horen' is een geavanceerde, interactieve ontmoetingsplek, waar jongeren letterlijk de ruimte krijgen om hun eigen, gepersonaliseerde boodschap uit te spreken en op te nemen, en hun mening en ideeën te delen over de onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen. 

Het platform werkt in alle officiële talen van de EU (plus Noors, Turks, Servisch, Noord-Macedonisch en IJslands) en biedt plaats aan alle berichten. Eenmaal toegevoegd wekt elke stem een eigen, unieke 3D-golfvorm op, die met elke andere opname op het platform interageert. Zo kan iedereen naar elke stem luisteren, in elke taal, op elk apparaat, op elk moment.

Over het Europese Jaar van de Jeugd 2022

Het Europese Jaar van de Jeugd is een jaar dat helemaal gewijd is aan jongeren. Algemeen doel is jongeren aan te moedigen hun stem te laten horen en actief deel te nemen, door hun visie op de kernthema's van het Jaar en hun wensen voor de toekomst van Europa te delen. Die kernthema's zijn: leermobiliteit in Europa, werkgelegenheid en inclusie, beleidsdialogen en participatie, groen, digitaal, cultuur, gezondheid, welzijn en sport, jeugd en de wereld, EU-waarden en democratie.

Maar het Jaar staat vooral ook in het teken van gezamenlijke creativiteit en grootschalige betrokkenheid. Honderden jongerenorganisaties en belanghebbenden spelen een actieve rol in dit proces, met allerlei nationale en lokale activiteiten, ook in Vlaanderen.