Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Lancering communityplatform digitale transformatie

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media doorloopt momenteel samen met Digitaal Vlaanderen een traject rond digitale transformatie van de culturele sector. De gezamenlijke ambitie is om die transformatie op een meer gecoördineerde manier te realiseren. De Vlaamse minister van Cultuur hernam deze ambitie eerder ook in zijn Strategische visienota cultureel erfgoed.

dame die muurschildering bekijkt met behulp van moderne technologie

Concreet gaat het over de ontwikkeling van een netwerkmodel binnen de hele (culturele) sector. Het lopende traject ontwikkelt een stappenplan om via samenwerking te groeien naar een dergelijk netwerkmodel. Meer informatie over het traject rond digitale transformatie (en de verschillende lopende deeltrajecten) vind je hier.

Foto: Museum Hof van Busleyden - Mechelen

Om de cultureel-erfgoedsector de kans te geven om actief betrokken te zijn, lanceren we een bijhorend communityplatform. Daar lees je de bevindingen van de online focusdag van 15 februari waaraan een 100-tal mensen uit de cultureel-erfgoedsector deelnamen. Via dit platform willen we de verdere interactie en betrokkenheid bij het traject aanmoedigen om zo tot een sterk gedragen eindresultaat te komen.