Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Lancering projectoproep 'Over Drempels'

De drempels voor vrije tijd voor kinderen en jongeren in de jeugdhulp verkleinen, dat is het doel van deze nieuwe projectoproep van de ministers van Jeugd en Welzijn. Daarvoor wordt er 300.000 euro uitgetrokken waarmee projecten worden gesteund die een brug slaan tussen het jeugdwerk en de jeugdhulp.

Kinderen en jongeren

De oproep kadert in het Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan (JKP) en bouwt verder op initiatieven zoals ‘Maak Tijd Vrij’ (2019), dat uitgevoerd werd door De Ambrassade en het vervolgtraject ‘Maak Samen Tijd Vrij’ (2021) dat werd uitgevoerd door Bataljong en De Ambrassade.  Met de projectoproep willen we samenwerkingsverbanden van lokale en regionale actoren opzetten. De bedoeling is om nieuwe initiatieven op te zetten of reeds bestaande goede praktijken verder te verdiepen om zo het recht op vrije tijd voor kinderen en jongeren in de jeugdhulp tussen 0 en 25 jaar te versterken.

Heb jij zin om samen met minstens één organisatie die een vrijetijdsaanbod realiseert voor kinderen en jongeren, één actor uit de jeugdhulp en één lokaal bestuur een kerngroep op te zetten en een duurzame samenwerking uit te bouwen om samen in te zetten op de vrije tijd van kinderen en jongeren in de jeugdhulp? Stuur dan je projectvoorstel in uiterlijk op 7 maart om 12 uur naar jkp@vlaanderen.be
 

Webinar op 26 januari

We lichtten de projectoproep toe tijdens een webinar op woensdag 26 januari. Heb je het gemist? Herbekijk het nu.

Meer info

  • In de projectoproep vind je alle info over het doel van deze oproep, aan welke voorwaarden je moet voldoen, welke initiatieven in aanmerking komen en hoe en wanneer je een project kunt indienen.
  • Overtuigd, maar geen idee hoe te starten? Surf dan als de bliksem naar de website van ‘Maak Samen Tijd Vrij’ en ontdek de toolbox.  Met de toolbox kun je van A tot Z een traject doorlopen of gericht een methodiek kiezen die past bij jouw noden. Je vindt er een aantal schakels terug die essentieel zijn om een project te doen slagen, maar die volgens de eigen context gepland en vormgegeven kunnen worden.

Vragen

Met vragen kan je per e-mail terecht bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media:

Of het Agentschap Opgroeien: