Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Meer dan 1,4 miljoen euro voor cultureel-erfgoedprojecten

De Vlaamse minister van Cultuur besliste om een projectsubsidie toe te kennen aan 18 cultureel-erfgoedprojecten. In totaal ontvangen de projecten 1.453.700 euro.

Permeke aan het werk

Goedgekeurde projecten

Er werden 25 ontvankelijke aanvragen voor cultureel-erfgoedprojecten op landelijk en internationaal niveau ingediend. 

Deze subsidielijn ondersteunt waardevolleprojectenbij het uitvoeren van de functies van cultureel-erfgoedwerking (herkennen en verzamelen, behouden en borgen, onderzoeken, presenteren en toeleiden en participatie) of het aanbieden van een dienstverlenende rol. De projecten starten in de tweede jaarhelft van 2022.  

Download hier het volledige overzicht van de goedgekeurde initiatieven.

© Photo Dede - Deze afbeelding kadert in het meerjarig project (2021-2024) van Mu.ZEE 'De beeldhouwtechnieken van Constant Permeke'.
 

Interesse in onze projectsubsidies?

Twee keer per jaar kan je als organisatie ondersteuning aanvragen voor een cultureel-erfgoedproject.  De eerstvolgende indiendatum is 15 september 2022. 

Bekijk zeker de veelgestelde vragen voor je aan je aanvraag begint. Ook de nieuwste wijzigingen voor de projectsubsidies komen hier aan bod.

Neem ook een kijkje op de Projectendatabank van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. In de infofiches van de gesubsidieerde projecten kun je de projectresultaten nalezen, inspiratie opdoen en de contactgegevens van de initiatiefnemers terugvinden.