Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen euro aan investeringssubsidies voor cultuur- en jeugdinfrastructuur

De Vlaamse ministers van Cultuur en Jeugd hebben beslist over de toekenning van de investeringssubsidies voor cultuur- en jeugdinfrastructuur. In totaal ontvangen 21 organisaties samen iets meer dan 4 miljoen euro om hun gebouwen duurzamer, veiliger en toegankelijker te maken.

Dansstudio met persoon

Drie sectorale prioriteiten

Voor de beleidsperiode 2022-2026 zijn drie sectorale prioriteiten vastgelegd: duurzaamheid, veiligheid en toegankelijkheid. Organisaties in de cultuur- en jeugdsector met eigen infrastructuur kunnen hiervoor een investeringssubsidie aanvragen.  

In het kader van de jaarlijkse oproep werden 53 projecten ingediend, waarvan 30 door organisaties uit de cultuursector en 23 door jeugdorganisaties

Afbeelding: Rosas - Vorst

Goedgekeurde projecten

De Vlaamse minister van Cultuur kent een investeringssubsidie toe aan 11 projectvoorstellen uit de cultuursector voor een totaalbedrag van €2.735.335,29.

De Vlaamse minister van Jeugd beslist om een investeringssubsidie toe te kennen aan 10 projectvoorstellen uit de jeugdsector voor een totaalbedrag van €1.382.859,66.  

Ontdek de weerhouden projecten en de toegekende subsidiebedragen in dit overzicht. De adresgegevens duiden de plaats aan waar de werken uitgevoerd zullen worden.  

 

Aanvraag indienen

Wil je ook een investeringssubsidie ontvangen voor jouw bovenlokaal project? De deadline voor de volgende indienronde is 1 april 2024. Let op, de aanbesteding voor werken mag pas gebeuren na de subsidiebeslissing. Check zeker alle voorwaarden voor investeringssubsidies - sectorale prioriteiten via de website. Aanvragen voor de investeringssubsidie strategische cultuur- en jeugdinfrastructuur en de energielening kunnen het hele jaar door ingediend worden.