Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

NIEUW: Projectsubsidies voor talentontwikkeling in de amateurkunsten

Ben je als amateurkunstenaar in je vrije tijd creatief bezig met een of andere kunstvorm? Of ben je lid van een amateurkunstenvereniging? Wil je je eigen artistieke talenten naar een hoger niveau tillen of het talent binnen je vereniging een boost geven? Of wil je eerder je competenties op het vlak van ondersteuning en omkadering aanscherpen? Dan is deze nieuwe projectregeling misschien iets voor jou!

Amateurkunstenaars - dans en zang

Wat

De Vlaamse minister van Cultuur lanceert een nieuwe subsidielijn om talentontwikkeling in de amateurkunstensector aan te moedigen. Dit nieuwe instrument biedt amateurkunstenaars en amateurkunstenverenigingen financiële ondersteuning bij projecten die hun talenten stimuleren. Het kan gaan om projecten die hun artistieke talenten een boost geven, maar ook om projecten die hun competenties op het vlak van ondersteuning en omkadering aanscherpen, zoals promotiewerking, publiekswerking, enzovoort.   

Daarnaast wil de nieuwe regeling ook de samenwerking met het deeltijds kunstonderwijs of de professionele kunstensector aanmoedigen, wat een belangrijke stimulans kan zijn voor talentontwikkeling bij amateurkunstenaars.

Foto: Koor&Stem - BEvocal: La Nuit de la Chance

Voor wie

Zowel individuele amateurkunstenaars als amateurkunstenverenigingen met rechtspersoonlijkheid, uit Vlaanderen of Brussel, komen in aanmerking voor deze projectsubsidie.  

Je kunt een project opzetten in een van de volgende kunstdisciplines: muziek, dans, theater, beeldende kunsten, fotografie en film, schrijven en woord, circuskunsten.

Je kunt deze subsidie niet aanvragen als: 

  • jouw project al bezig is op het moment van de aanvraag; 
  • jouw project al een subsidie ontvangt van de Vlaamse overheid; 
  • je als organisatie al een werkingssubsidie ontvangt in het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media.  
Muzikanten tijdens repetitie

Timing en budget

Subsidieaanvragen worden ingediend via de webapplicatie KIOSK. De (jaarlijkse) deadline is 15 september. Projecten kunnen pas starten in het jaar na de subsidieaanvraag. 

De subsidie bedraagt maximaal 10.000 euro per project. Het project kan maximaal 2 jaar duren. Ook de toegekende subsidie loopt maximaal 2 jaar. 

Foto: VI.BE - Loof 2019 - © Silke Vanweddingen

Online infosessie

Op 17 augustus om 19u30 houden we een webinar over deze nieuwe projectregeling. Je krijgt er meer uitleg over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een subsidie en waar je terechtkunt voor advies en ondersteuning. We geven ook een korte demo over KIOSK.

Projectsubsidies voor talentontwikkeling in de amateurkunsten

Meer info, subsidiereglement en FAQ – Schrijf je in voor het webinar