Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Nieuwe projectoproep samenwerking met de Duitstalige Gemeenschap

Werk je in de culturele sector of ben je bezig met digitale technologie? En wil je graag met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap een cultureel project of evenement realiseren waarbij digitale creatie en beleving centraal staan? Dan is deze oproep misschien iets voor jou. Je kunt tot uiterlijk 28 april 2023 een projectvoorstel indienen.

'Remote 2.0', een samenwerkingsproject van 'Danshuis De Ingang' en 'Kl_EX VOG'  dat we ondersteunden met de oproep 2020-2021.

Culturele partnerschappen stimuleren met focus op digitale creatie en beleving

In het kader van het samenwerkingsakkoord lanceren de Vlaamse en de Duitstalige Gemeenschap een nieuwe projectoproep. Daarmee willen we de culturele samenwerking en uitwisseling tussen beide gemeenschappen bevorderen. De focus ligt daarbij op digitale creatie en beleving.

De projectoproep staat open voor samenwerkingen tussen kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector en eventueel ook niet-culturele actoren die een band hebben met digitale technologie. In beide gevallen gaat het om actoren die betrokken zijn of willen zijn bij vormen van digitale creatie en beleving en die zich bezighouden met vragen over onze toekomst en hoe ze die vorm willen geven.

De projecten moeten gerealiseerd worden tussen 1 september 2023 en 31 augustus 2024. Het project kan verschillende vormen aannemen en je kunt maximaal 10.000 euro projectsubsidies aanvragen.

Foto: De foto hiernaast is afkomstig van 'Remote 2.0', een samenwerkingsproject van 'Danshuis De Ingang' en 'Kl_EX VOG'  dat we ondersteunden met de projectoproep 2020-2021. 

Matchmakingsessie projectoproep

Op vrijdag 10 maart 2023 organiseren we samen met de Duitstalige Gemeenschap een matchmakingsessie voor deze projectoproep. Bij deze matchmakingsessie geven we je meer info over het culturele landschap in beide gemeenschappen, beantwoorden we eventuele vragen over het reglement van de projectoproep, en kun je kennismaken met andere culturele en niet-culturele actoren om binnen deze oproep eventueel samen te werken.

Schrijf je in

Samenwerking met de Duitstalige Gemeenschap

Meer info, reglement projectoproep en aanvraagformulier