Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Nieuwe projectoproep samenwerking met de Franse Gemeenschap

Werk je in de culturele sector en wil je graag een cultureel project realiseren met een partner uit de Franse Gemeenschap? Dan is deze oproep misschien iets voor jou. Je kunt tot uiterlijk 7 april 2023 een projectvoorstel indienen.

Samenwerkingsproject ‘IGOR’

Culturele partnerschappen stimuleren

In het kader van het culturele samenwerkingsakkoord lanceren de Franse en Vlaamse Gemeenschap een nieuwe projectoproep om partnerschappen tussen culturele spelers uit beide gemeenschappen te ondersteunen.

Het doel van de oproep is om samenwerking te stimuleren en om de spreiding van werken en publieksdeelname in beide gemeenschappen te bevorderen.

De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector. Het project kan verschillende vormen aannemen en je kunt maximaal 20.000 euro projectsubsidies aanvragen.

Foto: Brussels Philharmonic kreeg in 2021 een subsidie voor ‘IGOR’, een project waarvoor ze samenwerkten met Réseau de Musiciens Intervenants en Ateliers (ReMua) in het kader van de bilaterale projectoproep 2021-2022 met de Franse Gemeenschap. 

Hoe aanvragen

Voor de projectoproep 2023-2024 vind je op de website cultuurculture alle nodige informatie en de volgende documenten:

  • het reglement;
  • een bijlage bij het reglement;
  • het aanvraagformulier (zie link naar het Jotform op de site);
  • een Excelsjabloon voor de projectbegroting.

Je kunt een aanvraag indienen tot en met 7 april 2023 om 18 uur.

De Vlaamse projectverantwoordelijken moeten hun aanvraag eveneens via het online platform KIOSK indienen. Meer info daarover staat in het aanvraagformulier.

Samenwerking met de Franse Gemeenschap

Meer info over de samenwerkingsovereenkomst