Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Nomineer een borgingspraktijk voor het Register van Inspirerende Voorbeelden

Het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed bundelt 'best practices' voor het doorgeven en delen van niet-tastbaar erfgoed. Ken jij iemand met een borgingspraktijk die thuishoort op het register? Stuur ons je nominatie via immaterieelerfgoed.be.

Campagne oproep Register 2022

Borgen is leren van elkaar

Immaterieel erfgoed is niet tastbaar. Daarom is er actie nodig om het erfgoed levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties. Dat noemen we borgen. Hoe we immaterieel erfgoed borgen, kunnen we leren van elkaar.

Het Register van Inspirerende Voorbeelden verzamelt begeesterende en vernieuwende borgingpraktijken. De bedoeling is dat iedereen inspiratie kan halen uit de lijst.

Om nieuwe acties, projecten en programma’s op het register te plaatsen, doen we een beroep op het brede publiek en de cultureel-erfgoedsector. 
 

Nominaties open

Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Tot en met 30 september kun je die persoon of organisatie nomineren voor een plekje op het register.

Een expertencommissie beoordeelt de nominaties en adviseert de Vlaamse minister van Cultuur bij zijn keuze van inspirerende voorbeelden. De minister plaatst de geselecteerde voorbeelden voor 3 jaar op het register. 

Register van Inspirerende voorbeelden

Nomineer hier jouw favoriete voorbeeld