Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Open oproep: feedback maatschappelijk middenveld UNESCO Conventie 2005 ‘Culturele diversiteit’

In 2021 verwacht UNESCO een rapport over de naleving van de UNESCO-Conventie 2005 Culturele Diversiteit. Binnen die conventie zijn transparantie en informatiedeling fundamentele principes. Het departement doet daarom een oproep aan middenveldorganisaties om mee te werken aan de rapportage over die conventie.  

Het Belgische periodieke rapport, het tweede in zijn soort, wordt midden 2021 opgeleverd. Het zal ook een hoofdstuk bevatten met specifieke maatregelen en initiatieven die sinds 2018 door het maatschappelijk middenveld zijn genomen, gelanceerd of gerealiseerd.  

Jouw feedback zal worden verwerkt in dat hoofdstuk en zal ook mee de prioriteiten bepalen voor de verdere implementatie van de conventie. 
  

Hoe geef je feedback 

Om over deze specifieke maatregelen en initiatieven te rapporteren, stelt het UNESCO-secretariaat van de Conventie 2005 het maatschappelijk middenveld een sjabloon ter beschikking. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en stuur het vóór 31 maart 2021 via e-mail naar internationaal.cjm@vlaanderen.be.  

Toelichting bij het sjabloon 

Op pagina's 1 en 2 biedt het sjabloon meer informatie over: 

  1. waar de UNESCO-Conventie 2005 ‘Culturele diversiteit’ voor staat, hoe de periodieke rapportering is opgevat en welke maatregelen en initiatieven in dit kader aan de orde zijn. 

  1. wat in de UNESCO-Conventie 2005 onder maatschappelijk middenveld wordt begrepen. 

Op pagina's 3 en 4 van het sjabloon beschrijf je de de maatregelen en initiatieven die je sinds 2018 hebt genomen. Ze moeten verband houden met één van de vier doelstellingen van de Conventie 2005. 

Meer info

Heb je vragen bij deze open oproep voor feedback in het kader van de UNESCO-Conventie 2005? Contacteer dan Liesbet Servranckx. 

Liesbet Servranckx
Kennis en Beleid
+32 (0)2 553 06 67