Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Projectoproep Desinformatie

Op 21 maart 2022 werd de projectoproep desinformatie gelanceerd. Die projectoproep kadert binnen het digitale transformatieprogramma voor de Vlaamse mediasector.

woordenwolk over desinformatie

Op 17 december 2021 keurde de Vlaamse Regering het reglement voor de projectoproep Desinformatie goed en op 21 maart 2022 werd de oproep officieel gelanceerd. 

De projectoproep Desinformatie kadert binnen het digitale transformatieprogramma voor de Vlaamse mediasector en richt zich tot de mediasector, de onderzoekswereld en het mediawijsheidsveld. 

Doel

Met de projectoproep Desinformatie willen we onderbouwde en praktijkgerichte initiatieven ondersteunen die inzetten op weerbaarheid tegen desinformatie en bijdragen aan de opdracht van mediaspelers en hun verantwoordelijkheid voor de juistheid van de door hen verspreide informatie.

Voor wie

De projectoproep richt zich op samenwerkingsverbanden waarbij minstens twee relevante partners uit de mediasector, de (academische) onderzoekswereld of het mediawijsheidsveld betrokken zijn.  Minstens één betrokken projectpartner moet tot de nieuwsmediasector behoren.

Timing en budget

Voor de projectoproep wordt een totaalbudget voorzien van 3 miljoen euro. Het subsidiebedrag dat per project wordt toegekend bedraagt minstens 250.000 euro en maximaal 1.000.000 euro. De projectactiviteiten vinden plaats tussen 1 oktober 2022 en 30 juni 2024. 

Projectaanvragen dienen  uiterlijk op 2 mei 2022 om 23u59 ingediend te worden via de webapplicatie KIOSK.