Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Projectoproep rond culturele samenwerking met Hauts-de-France

Werk je in de culturele sector en wil je graag een project realiseren samen met een partner uit de Noord-Franse regio Hauts-de-France? Aarzel dan niet en dien je projectvoorstel uiterlijk op 1 maart 2024 in.

Sinds 2018 hebben Vlaanderen en Hauts-de-France een overeenkomst rond culturele samenwerking. Onderdeel van die overeenkomst is een jaarlijkse projectoproep om culturele samenwerking en uitwisseling tussen beide regio’s te stimuleren. Culturele actoren uit Vlaanderen en Hauts-de-France die samen een project opzetten, kunnen daarvoor een subsidie krijgen. 

Openingsavond tentoonstelling Ping Pong van Vincen Beeckman in FOMU Antwerpen op 23 juni 2023

Focus op opkomend talent en duurzame uitwisselingen

Voor de projectoproep 2024-2025 zetten we verder in op de ondersteuning van opkomend talent en de bevordering van duurzame grensoverschrijdende culturele uitwisselingen.

Je project kan verschillende vormen aannemen en wordt door beide regio's gesubsidieerd. Per project voorzien beide regio’s samen een bedrag van maximaal 20.000 euro. Je project vindt plaats tussen 1 september 2024 en 31 augustus 2025.

De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector. De uiterste indiendatum is 1 maart 2024.

Foto: Deze foto werd genomen op de openingsavond van de tentoonstelling Ping Pong van Vincen Beeckman in het FOMU Antwerpen. FOMU Antwerpen en het Institut pour la photographie (Lille) werkten hiervoor samen in het kader van de bilaterale projectoproep 2022-2023 met Hauts-de-France. © Soraya Azbiri

Culturele samenwerking met Hauts-de-France

Meer info, reglement projectoproep en aanvraagformulier