Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Projectoproep samenwerking met regio Hauts-de-France

Werk je in de culturele sector en wil je graag een cultureel project realiseren met een partner uit de regio Hauts-de-France? Dan is deze oproep misschien iets voor jou. Je kunt nog tot uiterlijk 17 maart 2023 een projectvoorstel indienen.

Project van het Toneelhuis en Le phénix scène nationale Valenciennes pôle européen de création.

Stimulans voor culturele partnerschappen

In het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst lanceren Vlaanderen en Hauts-de-France opnieuw een projectoproep om partnerschappen tussen culturele spelers uit beide regio’s te ondersteunen.

Doel van de oproep is de culturele samenwerking tussen beide regio's te stimuleren en deelname aan cultuur te bevorderen. We willen voornamelijk opkomend talent ondersteunen en duurzame grensoverschrijdende culturele uitwisselingen bevorderen.

De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector. Het project kan verschillende vormen aannemen en je kunt voor maximaal 20.000 euro projectsubsidies aanvragen.

Foto: Deze foto komt uit het project Vlaams-Frans platform voor artistieke uitwisseling, spreiding en begeleiding van jonge makers’. Het Toneelhuis en Le Phénix werkten hiervoor samen in het kader van de bilaterale projectoproep 2020-2022 met Hauts-de-France.