Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Renovatie Kaaitheater deze zomer van start

Nu de renovatie- en verbouwingswerken aan het Kaaitheater in Brussel gegund zijn, kan de aannemer deze zomer van start gaan. Het theater wordt grondig gerenoveerd en er komt ook een 2de publiekszaal. De werken zullen 2 jaar duren.

Via een open oproep gunde het Departement Cultuur, Jeugd en Media in 2019 de studieopdracht voor de transformatie en vernieuwing van het Kaaitheater aan een architectuurbureau. Vorige week gunden we de aannemingswerken aan de aannemer die binnenkort aan de slag gaat met het ontwerp van het studiebureau.

Ingrijpende renovatie

Naast een nieuwe kleine zaal voor ongeveer 200 toeschouwers, komen er ook repetitie- en werkruimtes voor kunstenaars. Verder zal de aannemer de backstagefaciliteiten aanpassen, de bestaande toneeltoren renoveren (daar komt een nieuwe trekkenwand) en het balkon in de bestaande zaal herschikken. Op het gelijkvloers komt een volledig nieuw circulatieplan.

Voor Kunst in Opdracht is een overeenkomst gesloten met kunstenaar Elen Braga. Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid coördineert het bouwproject.

Ontwerp van aaa - architectuuratelier ambiorix

Investeren in de toekomst

Begin juli verlaat de kunstenorganisatie het gebouw. Vanaf september 2022 zal het Kaaitheater zijn voorstellingen op andere locaties programmeren. Daarvoor werkt het samen met verschillende partners in en om Brussel.

Dit project kadert in het beleid van de minister van Cultuur om te investeren in grote culturele infrastructuur. Je leest er meer over in het regeerakkoord van de Vlaamse Regering 2019-2024