Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Ruim 1,3 miljoen voor cultureel-erfgoedprojecten

De minister van Cultuur besliste om een projectsubsidie toe te kennen aan veertien cultureel-erfgoedprojecten. In totaal ontvangen de projecten 1.362.000 euro.

Goedgekeurde projecten

Er werden 20 ontvankelijke aanvragen voor cultureel-erfgoedprojecten op landelijk en internationaal niveau ingediend.  Veertien daarvan ontvangen een subsidie voor het uitvoeren van de functies van cultureel-erfgoedwerking (herkennen en verzamelen, behouden en borgen, onderzoeken, presenteren en toeleiden en participatie) of het aanbieden van een dienstverlenende rol voor de ondersteuning van de sector.  De projecten starten in de tweede jaarhelft van 2021. 

Focus op digitaliseren

Een opvallende tendens tijdens deze aanvraagronde was de focus op het digitaliseren en het digitaal bewaren en ontsluiten van erfgoedcollecties. De goedgekeurde projecten richten zich zowel op het digitaliseren van specifieke erfgoedcollecties als op het ontwikkelen van digitale oplossingen voor meerdere (erfgoed)organisaties.

kleurrijke beelden uit tentoonstelling Kleureyck in het Designmuseum in Gent

Er werden ook dossiers ingediend voor grote tentoonstellingen. Aanvragers zetten bovendien steeds meer in op grote en meerjarige projecten. 

Download het volledig overzicht van de goedgekeurde initiatieven. 

 

Foto: Kleureyck © Design Museum Gent, foto: Filip Dujardin

Meer over deze subsidielijn

Lees meer over de verschillende projectsubsidies cultureel-erfgoedwerking.   

Neem zeker een kijkje op de Projectendatabank van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. In de infofiches van de gesubsidieerde projecten kun je de projectresultaten nalezen, inspiratie opdoen en de contactgegevens van de initiatiefnemers terugvinden.  

Twee keer per jaar kunnen organisaties ondersteuning aanvragen voor een cultureel-erfgoedproject.  De eerstvolgende indiendatum is 15 oktober 2021.