Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Ruim 730.000 euro voor projecten ‘Over Drempels’

De Vlaamse minister van Jeugd kent in totaal 733.082 euro subsidies toe aan 20 projecten die een brug slaan tussen jeugdhulp en vrije tijd. Met die middelen kunnen evenveel samenwerkingsverbanden van lokale en regionale actoren aan de slag om kinderen en jongeren in de jeugdhulp makkelijker toegang te geven tot het vrijetijdsaanbod. De projecten lopen van 1 juli 2022 tot 30 juni 2023.

Illustratief: jongeren die voetballen

Hoe kunnen we de drempels tussen jeugdhulp en vrije tijd verkleinen? Hoe kunnen we ervoor zorgen kinderen en jongeren in de jeugdhulp vlotter de weg vinden naar vrijetijdsactiviteiten? Dat was het doel van de projectoproep die de ministers van Jeugd en Welzijn begin dit jaar lanceerden.

De oproep kadert in de vierde prioriteit van het Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan (JKP) 'Vrijetijdsbesteding voor allen'.  

De projecten richten zich op kinderen en jongeren met een traject in de jeugdhulp, of die nood hebben aan expertise uit jeugdhulp, maar hier om diverse redenen geen toegang toe hebben. Ook wordt er aandacht besteed aan meer complexe doelgroepen zoals niet-begeleide minderjarigen, kinderen en jongeren met een handicap, Roma- jongeren of jongeren die verblijven in een gemeenschapsinstelling.