Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Stel je kandidaat voor klankbordgroep rond vrijwilligerswerk

De Vlaamse overheid ontwikkelt sinds 2016 een gecoördineerd Vlaams vrijwilligersbeleid. Op dit moment werken we aan een geactualiseerd actieplan voor de huidige legislatuur. Heb jij interesse om deel te nemen aan een klankbordgroep? Stel je dan nu kandidaat voor eind januari.

Talloze vrijwilligers steken dagelijks de handen uit de mouwen in zowat alle sectoren van het maatschappelijke leven. Hun belangeloze inzet is van onschatbare waarde. Om hen te ondersteunen en bij te dragen tot een positief vrijwilligersklimaat, ontwikkelt de Vlaamse overheid sinds 2016 een ‘gecoördineerd Vlaams vrijwilligersbeleid’. Dit leidde in het verleden onder andere tot een versterking van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en de gratis vrijwilligersverzekering. 

Op dit moment werken we aan een geactualiseerd actieplan voor de huidige legislatuur. We proberen concrete acties te formuleren waar we als Vlaamse overheid echt een verschil kunnen maken voor vrijwilligers. Heb jij interesse om mee te werken en eventueel deel te nemen aan een klankbordgroep? Vul dan onderstaand invulformulier in voor 31 januari.

We stellen een representatieve groep samen met vertegenwoordigers uit alle vrijwilligerssectoren, gemeenten en andere betrokken partijen en er is een limiet op het aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom zullen we uit de inzendingen een selectie van deelnemers maken. Alle geïnteresseerden houden we hoe dan ook op de hoogte van de resultaten.  

Wil je deelnemen aan een klankbordgroep?

Vul dan dit formulier in.

In deze functie ben ik: