Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Subsidies voor jeugdwerkaanbod voor kinderen en jongeren met handicap

De minister van Jeugd kende in juni aan 14 vrijwilligerswerkingen ruim 45.000 euro projectsubsidies toe om een bovenlokaal jeugdwerkaanbod voor kinderen en jongeren met een handicap te organiseren in de schoolvakanties of tijdens het schooljaar.

Doel van deze subsidielijn is dat vrijwilligersorganisaties met de subsidies extra kosten kunnen financieren die voortvloeien uit een structurele werking. Die extra kosten kunnen ontstaan omdat de werking bijvoorbeeld een nieuw aanbod ontwikkelt, of omdat ze speciaal spel- of verblijfsmateriaal of een specifieke accommodatie moet voorzien.

Jongeren met een handicap

Specifiek materiaal of aangepaste kampplaats

Er werden in totaal 17 ontvankelijke dossiers ingediend. De administratie beoordeelde de aanvragen en bezorgde haar advies aan de minister van Jeugd. Die besliste om 14 werkingen te ondersteunen voor een totaalbedrag van 46.830 euro.

De meeste organisaties zullen het geld gebruiken om materiaal aan te kopen (zoals snoezel- of verzorgingsmateriaal) of om een aangepaste kampplaats te voorzien. Andere werkingen zullen vormingen volgen of activiteiten organiseren.

Heel wat werkingen zullen het aangekochte materiaal ook ter beschikking stellen van andere organisaties. Zo wordt de impact van deze subsidielijn nog groter.

Wil jij met jouw organisatie ook een jeugdwerkaanbod opzetten voor kinderen en jongeren met een handicap? Dien dan een subsidieaanvraag in vóór 1 februari 2023

Vrijwilligersorganisaties voor jeugd met een handicap

Ontdek alles over deze subsidielijn