Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Uitleendienst Kampeermateriaal lanceert nieuw reservatiesysteem voor tenten

Verenigingen kunnen hun tenten voor volgende zomer aanvragen vanaf 1 februari 2024. Het nieuwe systeem moet zorgen voor een betere dienstverlening op maat van de verenigingen.

Tenten ULDK

Nieuwe aanvraagperiode

Jeugdverenigingen konden traditiegetrouw de tenten voor hun zomerkamp reserveren vanaf de eerste maandag na de herfstvakantie van het jaar voordien. Om de stress bij de aanvragers te verminderen, verandert het systeem. De nieuwe aanvraagperiode voor de zomer van 2024 loopt van 1 februari tot en met 19 februari 2024.

Juiste gegevens, kortere wachttijd en solidariteitsprincipe

Door het aanvraagmoment te verlaten, krijgen verenigingen meer tijd om alle informatie voor een correcte aanvraag te verzamelen. Als de kampplaats nog onduidelijk is, mag die zelfs later dan 19 februari ingevuld worden. Alle andere gegevens moeten wel voor 20 februari ingediend zijn.

Het vorige reservatiesysteem werkte met een manuele verdeling. Daarom duurde het enkele maanden om te bepalen hoeveel tenten elk groep kreeg.  Dankzij de overschakeling naar een automatische verdeling zullen alle aanvragers al op 4 maart 2024 het aantal toegekende tenten kennen.

De ULDK kiest hiermee ook voor een eerlijkere verdeling van tenten. Iedereen die een volledige aanvraag heeft ingediend vóór de deadline krijgt tenten. Bij het aanvragen van tenten geldt (nog steeds) de ingesteldheid: vraag enkel de tenten aan die je effectief nodig hebt.

Via het Verenigingsloket

Niet alleen het reservatiesysteem wijzigt, ook de manier waarop de vereniging zich aanmeldt of registreert. Het Verenigingsloket wordt vanaf 30 januari 2024 de digitale toegangspoort tot informatie en dienstverlening aan verenigingen, ook voor de reservatie van tenten.

Uitleendienst Kampeermateriaal

Ontdek wat de ULDK te bieden heeft