Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Vanaf vandaag nieuwe versie KIOSK

Naast enkele gewijzigde functionaliteiten en een vernieuwde gebruikersomgeving, is de manier van inloggen veranderd naar inloggen via eID.

Via KIOSK kun je online een aanvraag indienen voor heel wat werkings- en projectsubsidies, beurzen en certificaten in de beleidsvelden cultuur, jeugd en media. We hebben deze applicatie in een nieuw jasje gestoken en enkele functionaliteiten gewijzigd.

Persoon vraagt dossier aan via KIOSK

Voornaamste wijzigingen

Vanaf vandaag moet je surfen naar kiosk.vlaanderen.be om de applicatie te openen. Verder moet je inloggen met een Belgisch eID (of een digitale sleutel) en niet meer met een login en paswoord. 

Enkel voor KIOSK-dossiers van buitenlandse personen en -organisaties verandert er niets. Zij blijven na 27 april 2021 inloggen in KIOSK via login en paswoord.

Belangrijk: ken de rechten en mandaten voor je dossiers (opnieuw) toe

Omdat het niet mogelijk is om automatisch te migreren van een minder sterke authenticatie (login + paswoord) naar een sterke authenticatie (eID of een andere digitale sleutel) moet elke aanvrager de gebruikersrechten voor zijn vertegenwoordiger(s) opnieuw toekennen. 

Heb je dit nog niet gedaan? Breng dit dan zo snel mogelijk in orde!
Zo mis je zeker geen belangrijke deadlines. 

Vragen

Heb je een vraag over het toegangs- en gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid? Contacteer de helpdesk van de Vlaamse overheid.

Heb je een vraag over de vernieuwde KIOSK? Vul het contactformulier in de KIOSK-applicatie in.