Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Vlaamse Regering keurt nieuwe premie voor cultuursector goed

De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 9 oktober een nieuwe premie voor de cultuursector goedgekeurd: de culturele activiteitenpremie. Deze premie is een forfaitaire subsidie om publieke activiteiten in de Vlaamse culturele sector te stimuleren.

Door de coronacrisis lag het culturele leven gedurende een ruime tijd stil. Om de cultuursector een boost te geven en mensen terug te laten proeven van het diverse Vlaamse culturele leven, wordt nu de culturele activiteitenpremie gelanceerd.  

De premie kan gebruikt worden voor de organisatie of uitvoering van een culturele activiteit, of voor de terbeschikkingstelling van infrastructuur voor een culturele activiteit.  Je kan de premie in schijven van €2.000, met een maximum van €20.000, aanvragen. 

Rechtspersonen of éénmanszaken komen in aanmerking voor de culturele activiteitenpremie als ze aan de voorwaarden voldoen.

Meer info en voorwaarden

De culturele activiteitenpremie

Hoe aanvragen

Je kan tot 31 mei 2021 een aanvraag indienen of tot de middelen van het noodfonds uitgeput zijn. Je kan de premie binnenkort aanvragen via een online applicatie, die in de tweede helft van oktober gelanceerd wordt. 

De culturele activiteitenpremie wordt toegekend in volgorde van ontvangst van de aanvraag. We hanteren dus een first come, first served  principe. Hierna laat de digitale applicatie geen aanvragen meer toe.

Lancering applicatie

Wil je op de hoogte gebracht worden als de applicatie gelanceerd is? 

Laat dan hieronder je e-mailadres achter.

Statusbericht

Sorry ... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.

Vragen

Heb je nog andere vragen over deze subsidie?  Neem een kijkje op deze pagina. Daar vind je ook een document met veelgestelde vragen.Vind je het antwoord daar niet terug? Bel naar het gratis nummer 1700 of stuur een e-mail via het contactformulier.