Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Vlaamse Regering wil mediasector technologisch weerbaarder maken via projectsubsidies

Vanaf vandaag kunnen organisaties en bedrijven uit de brede mediasector een subsidie aanvragen in het kader van de projectoproep Digitale Transformatie. De Vlaamse Regering keurde het bijhorende reglement op 3 juni 2022 goed. Door digitale transformatie te stimuleren hoopt de regering de technologische weerbaarheid en de economische leefbaarheid van het Vlaamse media-ecosysteem te versterken.

Voor wie

Mediaorganisaties, facilitaire mediabedrijven, productiehuizen, dienstenverdelers, mediatechnologiebedrijven en onderzoeksgroepen media kunnen tot uiterlijk 8 augustus 2022 om 23u59 een aanvraag indienen via KIOSK.  

Opgelet: de aanvraag moet ingediend worden door een samenwerkingsverband van partners uit de brede mediasector. Het project moet ook door datzelfde samenwerkingsverband uitgevoerd worden. 

abstracte weergave van digitale stromen

Drie kernthema’s

De volgende thema's komen in aanmerking:

  • verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van Vlaamse mediacontent; 
  • slimme technologie en digitale tools om efficiëntie/kwaliteit van mediaproductie, opslag, distributie en waardecreatie te verhogen; 
  • mediaplatformen en tools van de toekomst, zoals vernieuwing in journalistiek en storytelling of innovatieve 5G-toepassingen.

Ontwikkelingsprojecten die de onderneming versterken

Deze projectoproep kadert in het relanceplan Vlaamse Veerkracht. Het totaalbudget is 11 miljoen euro. 

Via deze oproep ondersteunen we ontwikkelingsprojecten met een kort implementatietraject (2 tot 3 jaar) die een onderneming kunnen veranderen en versterken. De bedoeling is om op korte termijn effectieve toegevoegde waarde te creëren. 

De oproep omvat 2 aparte projectlijnen:

  • een projectlijn voor grootschalige projecten met minstens 4 relevante partners uit de brede mediasector;
  • een projectlijn voor kleinschalige projecten met minstens 2 relevante partners uit de brede mediasector.