Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Vlaanderen en Hauts-de-France ondersteunen negen samenwerkingsprojecten

De Vlaamse minister van Cultuur Jan Jambon en de voorzitter van de Regionale Raad van Hauts-de-France Xavier Bertrand hebben beslist om voor een totaalbedrag van 75.000 euro subsidies toe te kennen aan negen samenwerkingsprojecten tussen culturele partners uit Vlaanderen en Hauts-de-France.

De projectsubsidies kaderen in de projectoproep 2020-2021 en geven uitvoering aan de culturele samenwerkingsovereenkomst die begin 2018 werd gesloten.

Door samen te werken willen beide regio’s de uitwisseling en mobiliteit van culturele actoren bevorderen en opkomend talent over de landsgrenzen heen ondersteunen. De negen goedgekeurde projecten spelen hierop in en vinden allen plaats tussen september 2020 en augustus 2021. Elk van de twee leidende partnerorganisaties ontvangt daarvoor de helft van het forfaitaire bedrag.

Vlaams minister van Cultuur: “Het doet me plezier deze nieuwe samenwerkingsprojecten tussen Vlaanderen en Hauts-de-France te kunnen voorstellen. Samenwerking over onze grenzen heen versterkt culturele banden. Organisatoren, kunstenaars en performers en het publiek kunnen er alleen maar voordeel bij hebben. Ik wens alle projecten veel succes toe en kijk alvast uit naar de evaluatie van de overeenkomst die moet leiden tot een nog betere samenwerking."

De overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Regio Hauts-de-France loopt begin 2021 af. De resultaten van de samenwerking en de drie projectoproepen worden in 2020 geëvalueerd met het oog op het vormgeven van de toekomstige samenwerking.