Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

World Choir Games gaan uitzonderlijk door in najaar 2021

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, zullen uitzonderlijk in de herfstvakantie worden georganiseerd. De Vlaamse overheid en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR beslisten om voor een tweede maal de World Choir Games te verschuiven.

World Choir Games

Door de aanhoudende pandemie kunnen koren niet voluit samenkomen en repeteren, wat een goede voorbereiding op de games in het gedrang brengt. Ook met de huidige cijfers komt juli nog te vroeg om dit evenement naar Vlaanderen te halen. Maar corona krijgt de World Choir Games niet klein. De Vlaamse overheid, INTERKULTUR en Koor&Stem staan klaar om samen met de steden Antwerpen en Gent de 11de editie van de World Choir Games van 30 oktober t.e.m. 7 november 2021 te laten uitgroeien tot een onvergetelijke editie.
©Studi43

De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen zijn en blijven een topprioriteit. De World Choir Games zullen naast het live gebeuren ook een innovatieve digitale poot krijgen. Koor&Stem tekende een digitaal concept uit voor de ontwikkeling van een Virtual Village. Met deze tool kunnen alle koren die door omstandigheden niet kunnen participeren aan de 11de editie, toch actief deelnemen aan de games. Het gaat om streaming van de grote ceremonies, workshops en concerten, maar ook om internationale ontmoetingen en zelfs competitie.