Op dinsdag 22 maart 2016 zijn Brussels Airport (Zaventem) en het Brusselse metrostation Maalbeek (Wetstraat) getroffen door terroristische aanslagen. Het OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging) heeft die dag het niveau voor terreurdreiging voor heel het land opgetrokken naar niveau 4.

Op donderdag 24 maart heeft het OCAD beslist om het niveau van de terreurdreiging te laten dalen van 4 naar 3. Op maandag 22 januari 2018 werd het niveau verlaagd naar 2. De dreiging wordt dan 'gemiddeld en weinig en waarschijnlijk'.

Specifieke locaties vallen nog onder dreigingsniveau 3. De aanwezigheid van politiediensten en militairen op die locaties blijft van toepassing.

Hebt u vragen?

Met vragen over de gebeurtenissen kunt u terecht bij het federale crisiscentrum. Raadpleeg ook de website van het Crisiscentrum.

Daarnaast kunt u ook terecht bij volgende diensten:

 • Tele-Onthaal (106)
  Tele-Onthaal biedt aan iedereen die nood heeft aan een gesprek een luisterend oor. U kunt ook chatten via de website.
 • CAW
  Slachtoffers of hun familie kunnen terecht op het nummer 078 15 03 00 van de dienst Slachtofferhulp, georganiseerd door de centra voor algemeen welzijnswerk (CAW).
 • Slachtofferonthaal
  Slachtoffers die vragen hebben over de gerechtelijke procedure of willen weten hoe ze zich burgerlijke partij moeten stellen kunnen contact opnemen met Slachtofferonthaal. Op de website van Justitiehuizen vindt u de contactgegevens van de dienst slachtofferonthaal in uw gerechtelijk arrondissement.
 • Vragen van kinderen
  Op de website van Kind en Gezin (opent in nieuw venster) vindt u informatie over hoe u oorlogsgeweld en terreur aan uw kind kunt uitleggen.