Inschrijven voor de toelatingsexamens arts en tandarts

U moet zich online inschrijven voor de toelatingsexamens arts en tandarts. De inschrijvingen starten op 1 maart 2022 en eindigen op 15 mei 2022. Als u zich later inschrijft mag u niet deelnemen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Leerlingen uit het vijfde jaar secundair onderwijs

De organisatie vraagt aan leerlingen uit het 5de jaar secundair onderwijs om zich niet in te schrijven voor de toelatingsexamens. Uw bewijs van gunstige rangschikking is namelijk alleen geldig als u ten laatste op 30 september van datzelfde kalenderjaar een diploma secundair onderwijs behaalt. Ook al bent u dus gunstig gerangschikt, u kun als 5de-jaar niet deelnemen aan de toelatingsexamens en het jaar erop te starten met uw opleiding.

Wat kunt u wel doen? Deelnemen aan de proefexamens. Vanaf 15 juli 2022 kunt u beide toelatingsexamens van 2022 kosteloos afleggen als proefexamen. U legt dit proefexamen digitaal van thuis uit af in hetzelfde platform als de deelnemers van het toelatingsexamen. Dit proefexamen bevat zowel de examenvragen van het onderdeel KIW, als de examenvragen van het onderdeel GC en blijft op de website staan.

 • Stap 1

  Een account aanmaken op het digitaal platform van de toelatingsexamens arts en tandarts

  Maak een account aan ((opent in nieuw venster)) via het digitaal platform van de toelatingsexamens arts en tandarts. Klik hiervoor op de knop ‘Maak een account aan. Geef uw e-mailadres op en kies een wachtwoord. Hou dit wachtwoord goed bij, u hebt het later nodig om uw resultaten te raadplegen en uw examen in te kijken.

 • Stap 2

  Inschrijven voor (een van de) toelatingsexamens

  Nadat u een account hebt aangemaakt kunt u zich inschrijven voor (een van de) toelatingsexamens.

  Als u zowel het toelatingsexamen arts als het toelatingsexamen tandarts wil afleggen moet u zich voor beide examens inschrijven. U zult dan ook voor elk examen inschrijvingsgeld moeten betalen. U kunt slechts voor 1 examen gunstig gerangschikt worden.

  • Geef bij uw inschrijving aan welke opleiding uw voorkeur heeft.
  • Als u voor beide examens in aanmerking komt om gunstig gerangschikt te zijn, zult u enkel gunstig gerangschikt worden voor de opleiding van uw voorkeur (die u hebt aangegeven bij uw inschrijving). U kunt dan niet starten met de andere opleiding.

  Personen met een functiebeperking (vb. dyslexie, dyscalculie, ...) kunnen gebruikmaken van specifieke ondersteunende maatregelen. ((opent in nieuw venster)) U kunt deze aanvragen bij uw inschrijving.

 • Stap 3

  Het inschrijvingsgeld betalen

  De betaling gebeurt online tijdens de laatste stap van de inschrijving. Uw inschrijving is enkel geldig als het inschrijvingsgeld op tijd op de rekening van de examencommissie staat. Hou er rekening mee dat dit 1 tot 3 werkdagen kan duren, ook als u online betaalt. De uiterste ontvangstdatum is 15 mei 2022.

  U kunt het betaalde inschrijvingsgeld niet terugvorderen. Ook niet als u niet deelneemt of verhinderd bent. Hebt u per ongeluk te veel betaald of te laat? Dan wordt het wel teruggestort.

  Als u al betaald hebt voor het examen arts kunt u dit bedrag niet gebruiken voor het examen tandarts (of omgekeerd).

 • Stap 4

  Bevestiging van inschrijving per mail

  Na inschrijving ontvangt u per mail een bevestiging dat u officieel bent ingeschreven.

  Hebt u geen e-mail ontvangen? Controleer dan eerst of u de betaling wel correct hebt uitgevoerd. Daarna kunt u contact opnemen met de organisatie.

 • Stap 5

  Uitnodiging

  Ten laatste 2 weken voor het examen krijgt u een uitnodigingsbrief en richtlijnen via e-mail.