Inschrijven voor de toelatingsexamens arts en tandarts

U moet zich online inschrijven voor de toelatingsexamens arts en tandarts. De inschrijvingen starten op maandag 1 maart 2021 om 9 uur en eindigen op zaterdag 15 mei 2021 om 23.59 uur. Als u zich later inschrijft mag u niet deelnemen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

 • Stap 1

  Een account aanmaken op het digitaal platform van de toelatingsexamens arts en tandarts

  Maak een account aan ((opent in nieuw venster)) via het digitaal platform van de toelatingsexamens arts en tandarts. Klik hiervoor op de knop ‘Maak een account aan. Geef uw e-mailadres op en kies een wachtwoord. Hou dit wachtwoord goed bij, u hebt het later nodig om uw resultaten te raadplegen en uw examen in te kijken.

 • Stap 2

  Inschrijven voor (een van de) toelatingsexamens

  Nadat u een account hebt aangemaakt kunt u zich inschrijven voor (een van de) toelatingsexamens.

  Als u zowel het toelatingsexamen arts als het toelatingsexamen tandarts wil afleggen moet u zich voor beide examens inschrijven. U zult dan ook voor elk examen inschrijvingsgeld moeten betalen. U kunt slechts voor 1 examen gunstig gerangschikt worden.

  • Geef bij uw inschrijving aan welke opleiding uw voorkeur heeft.
  • Als u voor beide examens in aanmerking komt om gunstig gerangschikt te zijn, zult u enkel gunstig gerangschikt worden voor de opleiding van uw voorkeur (die u hebt aangegeven bij uw inschrijving). U kunt dan niet starten met de andere opleiding.

  Personen met een functiebeperking (vb. dyslexie, dyscalculie, ...) kunnen gebruikmaken van specifieke ondersteunende maatregelen. ((opent in nieuw venster)) U kunt deze aanvragen bij uw inschrijving.

 • Stap 3

  Het inschrijvingsgeld betalen

  Als u uw inschrijving correct hebt ingediend krijgt u onmiddellijk een e-mail met betaalgegevens (rekeningnummer en gestructureerde mededeling). Het inschrijvingsgeld bedraagt 52 euro per examen. Als u aan beide examens deelneemt betaalt u 2 keer 52 euro. Elke inschrijving heeft een andere gestructureerde mededeling.

  Betaal zo snel mogelijk. Uw inschrijving is enkel geldig als het inschrijvingsgeld op tijd op de rekening van de examencommissie staat. Hou er rekening mee dat dit 1 tot 3 werkdagen kan duren, ook als u online betaalt. De uiterste ontvangstdatum is zaterdag 15 mei 2021.

  U kunt het betaalde inschrijvingsgeld niet terugvorderen. Ook niet als u niet deelneemt of verhinderd bent. Hebt u per ongeluk te veel betaald of te laat? Dan wordt het wel teruggestort.

  Als u al betaald hebt voor het examen arts kunt u dit bedrag niet gebruiken voor het examen tandarts (of omgekeerd).

 • Stap 4

  Bevestiging van inschrijving per mail

  Een dag nadat de organisatie het inschrijvingsgeld heeft ontvangen ontvangt u een per mail een bevestiging dat u officieel bent ingeschreven. Hou er opnieuw rekening mee dat het 1 tot 3 werkdagen kan duren voor het inschrijvingsgeld op de rekening van de examencommissie staat.

  Hebt u geen e-mail ontvangen? Controleer dan eerst of u de betaling wel correct hebt uitgevoerd. Daarna kunt u contact opnemen met de organisatie.

 • Stap 5

  Uitnodiging

  Ten laatste 2 weken voor het examen krijgt u een uitnodigingsbrief en richtlijnen via e-mail.