Gedaan met laden. U bevindt zich op: Welke werken kwamen in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie?

Welke werken kwamen in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie?

Nieuw: 'Mijn VerbouwPremie'

Sinds 1 juli 2022 zijn de renovatiepremie en de meeste energiepremies van Fluvius eengemaakt in ‘Mijn VerbouwPremie’. Mijn VerbouwPremie kan online aangevraagd worden in plaats van de renovatiepremie.

Sinds 1 juli 2022 kunt u de renovatiepremie niet meer aanvragen. De werken die hieronder vermeld staan hebben dus enkel betrekking op reeds ingediende aanvragen.

Investeerde u al in uw woning? Bekijk de voorwaarden van Mijn VerbouwPremie om te zien of u in aanmerking komt. Een aanvraag indienen is mogelijk sinds 1 oktober 2022.

Categorieën van werken

Vier categorieën van werken kwamen in aanmerking voor de aanvraag van de Vlaamse renovatiepremie.
De krachtlijnen vindt u in deze toelichtingsbrochure(PDF bestand opent in nieuw venster).

De precieze omschrijving van de werken die al dan niet in aanmerking kwamen voor een renovatiepremie is het voorwerp van een ministerieel besluit(PDF bestand opent in nieuw venster).

Per categorie moest u voor minimum 2.500 euro (excl. btw) aan facturen kunnen voorleggen. Voor categorie 4 ‘technische installaties’ is er een bovengrens voor de berekening van de premie. Bij facturen hoger dan onderstaand maximumbedrag houdt men enkel rekening met dat maximumbedrag voor de berekening:

  • Elektrische installatie: maximaal 3.750 euro (excl. btw)
  • Sanitaire installatie: maximaal 3.750 euro (excl. btw)
  • Centrale verwarming: maximaal 7.500 euro (excl. btw).