De fietsinfrastructuur in Vlaanderen staat stilaan op het niveau van de ‘traditionele’ fietslanden Denemarken en Nederland. Denemarken en Nederland zetten hun fietsinfrastructuur als best practice in de markt, via o.a. Dutch Cycling Embassy, Tour de Force, Cycling Embassy of Denmark… Diezelfde fierheid mogen we ook in Vlaanderen uitdragen als best practices.

Bovendien kunnen die best practices andere overheden inspireren om hetzelfde kwaliteitsniveau te behalen bij het uitbouwen van hun fietsinfrastructuur. En zo wordt het voor fietsers steeds aangenamer en veiliger om te fietsen. En zoals we weten: ‘built it and they will come’. Goede fietsinfrastructuur trekt extra fietsers aan.

Stuur je foto in

Jouw foto kan het verschil maken en als inspirerend voorbeeld dienen voor jouw stad of gemeente. De focus ligt op fietsen in het dagelijks woonwerk-, school- of boodschappenverkeer. Maak kans op de mooie prijzen die aangeboden worden door onze sponsors: Oxford, Visit Limburg en Blue Mobility.

De wedstrijd loopt van zaterdag 29 januari tot en met zaterdag 30 april. De winnaars worden bekendgemaakt in mei 2022. Lees vooraf zeker het wedstrijdreglement.