Inhaalbeweging in keuringscentra achter de rug

De autokeuring is de voorbije 2 jaar niet ontsnapt aan de impact van het coronavirus. In de eerste lockdown in 2020 waren keuringen voor personenwagens bijna 2 maanden lang niet mogelijk, waardoor er een inhaalbeweging van 400.000 voertuigen moest gebeuren. Die achterstand zorgde voor langere wachttijden om een afspraak te maken.

De cijfers van 2021 maken duidelijk dat die inhaalbeweging achter de rug is, met dank aan de geleverde inspanningen van de keuringscentra en de verantwoordelijkheidszin van de burger. De gemiddelde wachttijd om een afspraak te maken bedraagt 2 à 3 weken. Daarnaast zijn er ook keuringscentra waar u zonder afspraak terecht kan.

Gedeelde verantwoordelijkheid

In 2021 vonden 3.346.272 volledige keuringen plaats in Vlaanderen. 639.327 voertuigen werden te laat aangeboden, of net geen 20%. Uw wagen laten keuren kan al vanaf 2 maanden voor de einddatum op het keuringsbewijs. Daarnaast organiseren de Vlaamse keuringscentra zich maximaal om iedereen toe te laten tijdig een afspraak te maken door een permanente afstemming van het geschatte aantal voorgereden voertuigen en de beschikbare keuringscapaciteit.

Ontdek in de onderstaande uitzending van Kijk uit waarom je het best tijdig een afspraak maakt bij de autokeuring.

Inhoud is aan het laden

Kijk uit (februari 2022) - Op tijd naar de autokeuring