Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kustvisie aan bod op VN-Waterconferentie in New York Nieuwsberichten van Mobiliteit en Openbare Werken

Kustvisie aan bod op VN-Waterconferentie in New York

Nieuwsbericht
23 maart 2023

Van 22 tot 24 maart vond in New York de Waterconferentie van de Verenigde Naties plaats. Het is de eerste conferentie op het gebied van water in 46 jaar. Duizenden vertegenwoordigers van over de hele wereld verzamelen tijdens de conferentie om afspraken te maken over water.

Ook Kustvisie kwam aan bod als onderdeel van het ‘Flanders State of the Art in Water Challenges event’. Dit event vond plaats op donderdag 23 maart in Flanders House en werd voorgezeten door Lydia Peeters, minister van Mobiliteit en Openbare Werken en Zuhal Demir, minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.

Na de introductie van ministers Peeters en Demir lichtten zes sprekers diverse Vlaamse kustbeschermingsinitiatieven toe. Een van deze sprekers was Alexander D’Hooghe. Hij sprak namens het consortium Hoogtij(d) over hoe Kustvisie onze kust op lange termijn beschermt tegen de stijgende zeespiegel.