Gedaan met laden. U bevindt zich op: Een pracht van een werkkracht? Die laat je niet schieten! Nieuwsberichten van Werk & Sociale Economie

Een pracht van een werkkracht? Die laat je niet schieten!

Nieuwsbericht
7 september 2023

De ideale versterking is misschien wel een werknemer met een arbeidsbeperking. En dat wil de campagne Pracht van een werkkracht bewijzen. De campagne vertelt het verhaal van 6 authentieke duo’s die het beste in elkaar naar boven halen en trots zijn op hun professionele relatie. Als werkgever of zelfstandige kan je rekenen op financiële steun van de Vlaamse overheid. Dankzij de premies van individueel maatwerk worden eventuele extra kosten of begeleiding gecompenseerd. De ervaringen van de 6 duo’s zijn het levende bewijs dat je een pracht van een werkkracht niet laat schieten.

Maak kennis met de duo’s

Ontdek het verhaal van de 6 duo’s die de campagne ‘Pracht van een werkkracht’ mee in de verf zetten.

 1. Jens & André: De één heeft de visie, de ander tovert met planningen, maar één ding is zeker: samen geven ze smaak aan hun zaak.
 2. Els & Romy: De één geeft richting aan talent, de ander ontdekt nieuwe horizonten, maar één ding is zeker: samen vinden ze de weg naar hun droomjob.
 3. Ivan & Giovanni: De één maakt grootse plannen, de ander zet de lijnen uit, maar één ding is zeker: samen bouwen ze aan de toekomst.
 4. Lotte & Tjorven: De één heeft oog voor talent, de ander voor detail, maar één ding is zeker: samen gaan ze op zoek naar een droomjob.
 5. Patrick & Christel: De één denkt abstract, de ander oplossingsgericht, maar één ding is zeker: samen zetten ze hun schouders onder elk talent.
 6. Lynn & Inne: De één creëert kansen, de ander ziet mogelijkheden, maar één ding is zeker: samen maken ze werk van een sociaal rechtvaardige samenleving.

Individueel maatwerk?

Individueel maatwerk biedt financiële ondersteuning aan werkgevers bij de aanwerving en tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking. Ook zelfstandigen met een arbeidsbeperking kunnen rekenen op ondersteuning.

Voor wie?

 • Werkgevers die een persoon met een erkende arbeidsbeperking in dienst nemen, kunnen beroep doen op een loonpremie of een loonpremie en begeleidingspremie:
  • De loonpremie komt tegemoet aan de eventuele bijkomende kosten of lagere productiviteit als gevolg van de arbeidsbeperking.
  • De begeleidingspremie compenseert de kosten voor interne en externe begeleiding op de werkvloer.
 • Zelfstandigen met een erkende arbeidsbeperking kunnen een ondersteuningspremie aanvragen. Die komt tegemoet aan de eventuele bijkomende kosten of lagere productiviteit als gevolg van de arbeidsbeperking.

Hoe aanvragen?

Heb je een werknemer met een arbeidsbeperking in dienst? Of ben je een zelfstandige met een arbeidsbeperking? Vraag individueel maatwerk aan bij het Departement Werk en Sociale Economie.

Prachtvaneenwerkkracht.be

Ontdek alles over individueel maatwerk, maak kennis met de gezichten van deze campagne en neem een blik achter de schermen op www.prachtvaneenwerkkracht.be.