Voor wie?

Werkt u in de privé- of socialprofitsector? Bent u erkend als mantelzorger? En neemt u mantelzorgverlof op om zorg te verlenen aan een familielid of vriend? Dan hebt u mogelijk recht op een Vlaamse aanmoedigingspremie.

Wilt u snel weten of u mogelijk in aanmerking komt voor een van de aanmoedigingspremies en welke uitkering u daarbij eventueel zou ontvangen? De simulator Vlaamse aanmoedigingspremie(opent in nieuw venster) geeft u alvast een indicatie.

Hoe aanvragen?

Momenteel kunt u uw aanvraag schriftelijk indienen. Ten laatste vanaf januari 2023 zal u de Vlaamse aanmoedigingspremie voor mantelzorgverlof ook online kunnen aanvragen.

Meer info vindt u hier:

Alle verlofmogelijkheden voor mantelzorgers

Wilt u weten welke verlofmogelijkheden u hebt als mantelzorger? Voor mantelzorgers die werk en zorg combineren bestaan er heel wat verlofstelsels vanuit de federale of Vlaamse overheid. Er zijn ook verlofstelsels voor ambtenaren, zelfstandigen en uitkeringsgerechtigde werkzoekenden. Raadpleeg het overzicht van verlofmogelijkheden voor mantelzorgers.(opent in nieuw venster)

Wilt u weten hoe u slim kan omgaan met de verschillende verlofmogelijkheden en de Vlaamse aanmoedigingspremie? Schrijf u dan in voor de online infosessie: ‘Slim inzetten van verlofstelsels om werk en zorg te (kunnen) blijven combineren’(opent in nieuw venster).